News

Taani põllumajandustootjate kogemusi tutvustav konverents Nordic Open 2015 tutvustab Taani põllumajandusettevõtete edukogemusi nii ettevõtete kui talunike tasandil. Konverentsi korraldavad koostöös Taani-Eesti Kaubanduskoda (DECC), Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) ning Taani Suursaatkond Eestis.

26.-27. märtsil 2015 toimuv konverents tutvustab Taani põllumajandusettevõtete edulugu, kuidas on suurendatud tõhusust tootmises ja põllumajanduslike toodete turustamisel ning hallatud ettevõtete struktuure ja strateegiaid. Ettevõtmise üheks eesmärgiks on ka suurendada potentsiaalset koostööd Taani ja Balti riikide vahel.
Neljapäeval 26. märtsil on üks keskseid teemasid suurim piimatoodete tootja Arla üleminek väikesest piimatootjast maailmas tuntud nimeks ning ettevõtte väikeaktsionäride hüved ja probleemid. NJORD advokaadibüroo ja Kredex korraldavad makseriskide ja saneerimise tasuta töötoa. Põhjala kontseptsioonist kohanemisel turu nõudlusega räägitakse Danish Agro Group’i kogemuste põhjal.
Reedel, konverentsi teisel päeval arutavad põllumajandustootjad ja sidusrühmad tuleviku põllumajanduse võimalusi ja väljakutseid. Piima-, veise- ja seakasvatusest, põllukultuuride kasvatusest ja munatootmisest räägivad vastavate valdkondade spetsialistid ja praktikud. Väljakutsete üle põllumajandusettevõtete tulevaste töötajate koolituses arutletakse Bygholmi Põllumajanduskooli näitel.

Osalejad saavad konverentsil võimaluse suurendada ja jagada oma teadmisi kaasaegsest põllumajandusest ning luua uusi suhteid Põhjamaade ettevõtetega. Lisainfo programmi ja esinejate kohta veebilehel nordicopen.org